Facings op twee front tanden

Facings op twee front tanden
dinsdag 14 juli 2020

Facings of kronen, waar ligt de rand?
Facings of kronen.. Het grote verschil tussen facings of kronen is dat een kroon helemaal over de tand heen gaat en een facing niet. De randen van facings of kronen liggen dus verschillend en dat is van belang voor de mondhygiëne en het tandvlees. Een kroon heeft zijn volledige rand bij of net onder de rand van het tandvlees. Een facing ligt alleen aan de voorkant net onder of bij de tandvleesrand, wat makkelijker te reinigen is. 
Een ander verschil tussen facings of kronen, is de hoeveelheid tandmateriaal dat afgeslepen wordt. Bij facings is dat aan de voorkant een dun laagje, tenzij de tanden uitsteken naar voren, dan is het uiteraard meer. Soms kunnen facings zonder slijpen gemaakt worden, dan hoeft er niets van de tand afgehaald te worden.
Bij deze patiënt op de foto is er gebleekt en hebben we twee facings gemaakt.