Wij maken

VDS Tandtechniek werkt in opdracht van tandartsen aan de vervaardiging van hoofdzakelijk vaste constructies. Wij zijn gespecialiseerd in kroon- en brugwerk, met name op implantaten. We beschikken dankzij onze jarenlange ervaring over brede kennis. Ook zitten we bij gecompliceerde casussen met specialisten in uiteenlopende disciplines aan één tafel om de beste oplossing te bieden.
Denk hierbij aan telescoopvoorzieningen op natuurlijke elementen en/of implantaten. Wij werken ‘facially driven’: we gaan uit van het gelaat van de patiënt en maken voorafgaand aan de reconstructie een digitaal ontwerp. Dat ontwerp wordt als een ‘mock-up’ in de mond gepast. Het dient als een perfect communicatiemiddel voor zowel de patiënt als alle specialisten die meewerken aan de reconstructie van het gebit.
Na goedkeuring van de behandelend tandarts wordt het onderwerp gefreesd of door een 3D-printer geprint en daarna door één van de tandtechnici afgewerkt. Kleur en vormgeving vallen op natuurlijke wijze in harmonie samen met het gebit.
De medewerkers van VDS Tandtechniek zijn digitale designers die begrijpen hoe de morfologie van tanden is. Tanden zijn in kleuren opgebouwd en vormen een mooi geheel met het gelaat.